,

Det er meningen, at du skal fejle!

Du skal forgælde dig, indtil banken har fuld kontrol over dig. Dit TV skal bryde sammen, så du køber et nyt. Du skal købe et års fitness-medlemskab, og helst aldrig slide på maskinerne. Som privat-consumer er det relativt nemt at genkende, hvordan du-skal-fejle-desinget er, men hvordan virker det, når vi ser på dig som leder, sælger, eller når du skal skabe vækst?

Opdraget eller dresseret
Der er mange steder at starte denne breakthrough-conversation! Den største udfordring for de fleste er, at vi er super godt ”opdraget” til at tænke i de kasser som i sidste ende, er dem der udgør den største begrænsning for vores egen succes. Tænk bare hvor kliché og pop-smart langt de fleste af os synes det er, at tale om succes.

Contracts for Difference
Lad mig give et eksempel; når du handler med aktier, er der et simpelt værktøj der gør, at du kan tjene penge, både når aktien falder, og når den stiger (CFD’er). Det betyder helt simpelt, at om en virksomhed har succes eller fiasko, ikke nødvendigvis er afgørende for den der handler med aktien. Der sidder mennekser og spekulerer i, at virksomheder har fiasko – og tjener rigtig gode penge på det. Når de samme virksomheder har succes, så tjener de penge på det, på en anden måde.

Det du ikke ved, vil gøre dig ondt
Jeg vil ikke begynde at gå ind i, om det er retfærdigt eller uretfærdigt, moralsk fordærv eller ej – det er sådan det er! Der er rigtig mange steder, hvor der sidder mennesker og venter på du fejler. Årsagen er simpel og lige til – der er penge og fordele i det, og det gamle dødsyge ordsprog; ”Det du ikke ved, har du ikke ondt af” er designet til, at du forbliver uvidende – og derved kan medvirke til andres succes, og bestemt ikke din egen.

Tænk tanken
Forestil dig, at ledelsen i din virksomhed (eller hvis du er lederen) må gå i banken, for at låne penge i krisetider. Samtidig er Jeres virksomhed børsnoteret. Måske har nogle af bankens kunder CFD’er i jeres virksomhed. Hvad tror du bankens vurdering bliver afgjort af? Jeg håber ikke du er så veldresset og kysisk, at du skyder dette væk som en konspirationsteori, for så er du da først rigtig kommet på krogen.

Set ”in action”
Et sted jeg selv ser disse mekanismer hver dag ”in action”, er i virksomheder hvor f.eks. en leder er bange for at miste sit job. Medarbejderne kan generere den rigtige løsning, men den bliver afvist, for den vil måske vise, at lederen ikke er den rigtige til jobbet….. sådan fortolker han det i hvert tilfælde. Intet kunne være længere fra virkeligheden, og der er potentiale for et overbevisende gennembrud, ved at lære at forstå og spille denne del af spillet. Lad ikke andre profitte af din fiasko – kun af din succes!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *