Nye tider og vanetænkning

Det er helt tydeligt for de fleste, at de to ikke rigtig går hånd i hånd. Simplificeret handler det om, hvilken en af dem du/virksomheden vælger. Om tiderne skifter eller vi skiftes ud, er ikke op til tilfældighederne. Hvis du/virksomheden vil ændre sig gør, at tingene ændrer sig for dig. Lav et skift – eller bliv skiftet ud.

På ene og den anden side… bla, bla, bla
I reducerings-, optimerings- og effektiviserings Danmark er det fascinerende, hvor stor modstand, der ofte er på simplificering. Når vi som ledere skal reagere, er det med standardisering og effekt for øje, men når vi provokeres ud af egen vanetænkning, bliver verden lige pludselig mere nuanceret, og vi skal have de fine finesser med? Men hvad er nye tider egentlig i bund og grund – hvis vi nu skal tage bullshit filteret på?

Forståelig definering
Nye tider betyder i alt sin simpelhed, at den psykologi og de omstændigheder vi indtil nu har opereret ud fra, er skiftet samtidig. Et godt eksempel kan være boligmarkedet. Låneomstændighederne er skiftet så meget, at den psykologiske logik på markedet er skiftet med. Igen, simplificeret selvfølgelig.

Accept giver ny adgang
Så nye tider betyder, hvis vi accepterer denne udlægning af dem, at hvis vi skal være styrende og have indflydelse på vores marked, er det os der skal definere den nye psykologi, og finde dem der kan skabe de nye omstændigheder. Og bedst af alt – være kontrollerende på begge områder samtidig.

Nyt vs. Pirateri
Jeg siger igen og igen; ”hvis succes var så nem, ville mange flere opleve den”. Den nævner jeg pga. af denne her tendens: Lige for tiden er der en ny trend der siger; ”at langt de fleste successer skabes ved kopiering”. Og så gives der eksempler som Apple, at de stjal allerede eksisterende teknologi til iPhonen, og det fungerer så som argument for, at det ikke er dem der gør noget anderledes, der vinder?? Men hør nu her; det kan da godt være, at Steve Jobs ”stjal” computer-musen fra Xerox, men kan tænkte den på en måde der gjorde, at den i dag er en integreret logik til den stationære computer – det evnede Xerox da ikke! Steve Jobs opfandt heller ikke musikken – han ændrede til gengæld den måde, hvorpå vi køber den.

Og så til pointen
Når tiderne skifter er det fordi, at der er ”nogle” der har skabt en ny psykologi, som de så formår at gøre til en omstændighed – og nu kommer pointen med hvis succes var så nem: den der lærer at trives med, at have førertrøjen på, er ham der vinder. Og der er kun en vinder – alt det andet bullshit med der er plads til alle er løgn. Gå 3 år tilbage, der var ikke plads til alle, ligeså snart omstændighederne og psykologien skiftede samtidig. Men der er til gengæld få, der virkelig har vind i sejlene.

Fremtiden – de nye tider
Hvornår kommer den næste krise? Hvornår kommer den næste optur? Vi ved det ikke – men hvad vi ved er, at vi altid selv vælger, hvordan vi reagerer på de omstændigheder vi møder.

1 reply
  1. Devon says:

    You’ve got interesting content here. Your site can go viral, you
    need some initial traffic only. How to get initial traffic???

    Search google for: marihhu’s tips

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *