Koste hvad det vil

Det var engang et ordsprog der sagde; Jeg vil nå ditten og datten – koste hvad det vil”. Ordsproget levede en luksus-tilværelse i munden på folk, i noget der hed ”i flæng”. Det var et drømmeliv for ordsproget, men folkene i ”i flæng” løb rundt og rundt, og nåede i virkeligheden ingen steder hen.

Hvad er problemet?
I det gamle og støvede succes paradigme, levede (læs lever mange stadig) vi i en barnagtig tro på, at du kan hvad du vil. Vi krydrede eventyret med ordsprog, som nævnt herover. Hvorfor er det egentlig et problem, og hvorfor gider jeg blive ved med at i-tale-sætte dette paradigme? Af den simple årsag, at det direkte modarbejder vores målsætninger!

Skatmat
Lad mig bruge spillet skak som eksempel. For det første sidder man ikke og fortæller sin modspiller hvad han skal gøre. Vi fortæller hende ikke, hvilke felter der er smarte at stå på, vi går efter at stå der selv. At få modstanderen til at tro, vi har den ene taktik, imens vi i virkeligheden har en anden, er en vigtig grundpræmis. Og hvis modstanderen har en masse følelser, der forstyrrer hans spil, er vi på den grønne gren. Er vi til gengæld ”modstanderen” her, er vi lige blevet sat skatmat.

Listen er lang
Skatmat hvordan? Ved at tro, at den rådgivning vi får om udvikling, penge, optimering og succes tjener til vores fordel. Langt det meste tjener ikke dig, men din modspiller. Der hvor du bliver trikket, er ved at underholde dig. Personlig udvikling SKAL være sjov. Økonomi SKAL være spændende. Rådgivning SKAL være revolutionerende. Listen er lang.

Klokkerne ringer stadig
Betyder det så omvendt at det ikke må være sjovt, spændende og revolutionerende? Nej slet ikke, men det er en giftig MUST HAVE ingrediens. Tænk at vores skolesystem stadig ringer eleverne ind og ud af timerne. Tænk at vi trods indsigt stadig kalder en bankansat rådgiver. Hvad er det der har os og hvordan kommer vi videre? Det har en et bud på!

Du kan ikke hvad du vil… men til gengæld
I denne uges nyhedsbrev vil jeg give en række principper, som giver dig mulighed for, at sortere rådgivning, udviklingsmuligheder og andet ud fra dit behov, og sikre at du ikke ender med hovedet dybt begravet i andres planer for dig, for de er sjældent særligt inspirerende. Du skal have dine egne – hvis du spørger mig!

Tilmeld dig her: http://www.christiancampbell.net/du-tilbydes/nyhedsbrev/

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *