Til sandheden skiller os

– Looking good or doing good

Nogle gange er sandheden svær. Enten fordi den gør ondt, er pinlig, overvældende eller dybt konfronterende. Det kan blive så ekstremt pinagtigt, at skulle konfronteres med den, at mennesker ofte gør de mest ”utrolige” ting for at undgå den.

Intet hjerte eller moral?
Vi lukker af for hjertet, moralen, endog sjælen for at undgå sandheden. Det er dog indiskutabelt, at uanset hvordan vi forholder os til sandheden, ja så er den sandheden. Måske kan jeg lægge en make-up, så scenariet ser ud som om at løgnen er det rigtige, men det bliver den ikke en mindre løgn af.

Vi står som individer hver eneste dag, med et valg; vil jeg holde mig til sandheden og gøre det rigtige, eller vil jeg bruge løgnen og fremstå rigtig. Hvis man tager et øjeblik og tænker over det, er det skræmmende hvad vi udsætter andre for, for at opretholde vores eget image –baseret på en løgn.

En fars datter tjekker ud
Et andet menneskes elskede bryder sammen, en fars datter tjekker ud og en mors søn går bersærker. Alt er deres personlige valg, men de var deres valg i en ekstrem situation, hvor løgn, hån og isolation var værktøjer i en smedekampagne imod sandheden – ikke dem personligt, de var ”bare” krigens ofre.

Ingen ved hvor vi kommer fra inden undfangelsen, eller hvor vi tager hen efter dødens indtræden, men alle der har fortalt en løgn ved hvad prisen er. Det mest skræmmende er, at vi kan vende os til løgnene og lære at acceptere følelsen heraf. Vi kan skubbe cool cash, magt eller begær ind foran os selv og andre, og retfærdiggøre at sandheden er værre end løgnen og at løgn er okay, når JEG ønsker mig noget.

Kun sandheden står tilbage
Spørgsmålet er: hvilke konsekvenser har vores valg, udover den påvirkning vores egen samvittighed ”lider”. En ting er sikkert, vi efterlader alle et eftermægle og uanset hvor glamourøst det fremstår, så er sandheden det eneste der står tilbage, når asken fra ilden har lagt sig.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *