,

Sælg din tid, og gå på røven!

Hvis du lever af at sælge din tid, har du givet dig selv en håbløs ”udfordring”. Tid er en begrænset størrelse, og hvis det er den. du sælger, vil du gå på røven, hvis din tid pludselig er nødt til at gå til noget andet. Det er IKKE smart business.

Er du særlig?
Du har måske en særlig viden eller er træt af at arbejde for andre. Du ser en faktura fra det firma du er ansat i, hvor du kan se, de tjener kr. 1500,- per time, du arbejder, og du ved, at din egen timepris på lønsedlen er 371,75 plus pension og feriepenge. Det bringer dit pis i kog, at din inkompetente chef tjener på din viden, og du er overbevist om, at firmaet ikke ville klare sig nær så godt uden dig.

”Jai ka sæl”
Dette ligner en af de iværksætterhistorier, jeg har hørt allerflest gange. Selvfølgelig passer den ikke præcist på dig, men måske du kan genkende elementer i den. Pointen er, at dette ofte er starten på enkeltmands- og små-virksomheder; en ekspert synes i bund og grund, at det arbejde han eller hun udfører, kan gøres meget bedre, og at høn kan tjene mere ved at gøre det selv – og IdoitMyself IT er født!

Uha nej da
Det er der jo egentlig ikke noget galt med, ingen kritik herfra som sådan. Der, hvor min kritik kommer ind, er, hvis målet er økonomisk frihed. At sælge sin tid er ofte det stik modsatte af økonomisk frihed. Det er pres, begrænsende og fanger ofte folk i en spiral, hvor der ikke rigtig er en attraktiv vej ud/videre.

Hvad er økonomisk frihed?
Jeg ved godt, det umiddelbart kan stinke af kliché, men det handler om at forstå, hvordan vi får tiden til at arbejde for os – hvordan vi får penge til at arbejde for os, hvis målet med virksomheden er at give os (ejeren) økonomisk frihed. Og hvad er denne frihed så? Rent teknisk er økonomisk frihed målt på, hvor længe du kan fortsætte din nuværende livsstil, hvis du ikke længere kan arbejde. Dette starter mentalt – at du udvider din mentale kapacitet til at rumme muligheden for, at den smarteste måde at tjene penge på, er noget andet end at sælge din egen viden – eller produkter for den sags skyld.

Hold nu op
Så vil nogle måske sige, at penge ikke er alt, og ”jeg-gør-hvad-jeg-gør-fordi-jeg-ikke-kan-lade-være” eller et eller andet pladder om passion. Det kan ikke være dig, for du har læst hertil indtil videre, og det har fra start været tydeligt, at dette handlede om penge; sælg din tid, og gå på røven.

Intet er mere værd
Tid er den mest værdifulde ressource, du nogensinde får fat i. Det kan ALDRIG betale sig at sælge den, for ingen er villig til at betale dig det, som din tid egentlig er værd. Spørgsmålet er: Hvad har du at sælge, som du kan få reel betaling for, uden at det samtidig spilder din tid? Det ville være et seriøst gennembrud for mange!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *