,

Opiniors og trendsætters

– hvilken røv kysser hvilket brand?

Det er meget godt – men! Det kan jeg godt se – men! Det kan godt være – men! Meninger er der mange af, og de er dejligt uforpligtende. Har vi til gengæld modet til at forlade den grå masse og skabe et powerfuldt brand – ja, så er transformationen fra Opinior til Trendsætter interessant.

Lær mere her!

Skider resten ud i bunden af maskinen
Anmeldelser! Det er ikke kun noget man finder i aviserne og på diverse selvfede websites. De er en del af hverdagen! Mennesker har en tendens til at forelske sig i egne meninger og over tid bilde sig selv ind, at disse meninger rent faktisk er vigtige, og at de på en eller anden måde gør en forskel.

Det kan man på sin vis også sige at de gør, men de er bestemt ikke med til at sætte dagsordnen. De er blot en subjektiv analyse af noget, der allerede er overstået. Det er lidt ligesom den måde, vores krop virker på; vi spiser maden, optager det der kan bruges og skider resten ud i bunden af maskinen.

”Anmeldelser” er den afføring der kommer ud af menneske livet – men de kommer først når løbet er kørt og måltidet er indtaget, men de har dog en funktion.

Skal han lave den film, som du aldrig kommer til at lave selv?
Michael Moore har netop udgivet en ny film, handlingen er hans oplevelse og fortolkning af kapitalismen, og hvad han har haft lyst til at sige om det. Den er lavet, den er i biografen og nu begynder anmeldelserne af den – meningerne bygger sig op. God, men mere af det samme. Tankevækkende, men ikke et egentlig opgør med kapitalismen??

Hvad nu? Skal han lave den film, som du aldrig kommer til at lave selv? Opiniors er den type mennesker, som altid synes, at det andre laver skal være anderledes – lige have en anden og BEDRE (MIN) vinkel. Og hvad skaber de selv – ingenting! Det er dem, der analyser det andre allerede har analyseret og udtrykt – man kan fristes til at sige, at det de laver, er det der kommer ud af røven efter trendsætterne er gået videre til næste projekt.

Så kampen med og funktionen af opinors er i virkeligheden, for virksomheder i flæng, at se hvilken røv de kan få til at kysse lige netop deres brand.

Trendsættere derimod
En del af at lave business er, at leve med og forholde sig til Opiniornes utrættelige og ligegyldige meninger. Samtidig skal vi finde trendsætterne, dem der kender til feedbackens og indlevelsens ædlere principper – de har magt, de kan rykke noget her i verden og de værdsætter mennesker, der tør at træde ud af massen. En vigtig del af feedback er at give lidt af sig selv. Se bare hvordan en personlighed som Oprah måtte lægge øre til mangt og meget, men dog kom igennem som en trendsætter – hun giver noget af sig selv, og en anmeldelse i hendes bogklub har ry for, at betyde 1.000.000 solgte eksemplarer.

Trendsætterne har mere at byde på end blot deres hoveder. De deler deres tanker og ord – de er ikke nærige med deres følelser og de gør også noget ved de ting, som de har en mening om. De er ikke nærige med sig selv, de er åbne for hvad både hjerte, hovedet og andre vitale organer er optaget af.

Fagre nye verden
Og hvordan finder vi så de her trendsættere? Jo, der er flere kategorier af dem, her er 3 stykker:

1. En svensk skole-pige lavede en blog. Her skrev hun om sine oplevelser, sine indkøb og andet godt fra havet. Hendes sprog og vinkel talte til folk, og hun måtte til sidst lukke bloggen, da den var blevet et fuldtids og sponsoreret arbejde. Hendes fokus skulle gå til noget andet. Igen, gav sig selv, var ærlig og turde gå væk fra succesen igen.
2. En sort, født fattig og seksuelt misbrugt amerikaner, der lavede et anderledes talkshow, som bevirkede at en ekstremt stor gruppe af kvinder i USA fandt mening, indhold og et tilhørsforhold i denne Tv-værtinde. Oprah er i dag én af USA’s stærkeste trendsættere.
3. Der er mange, men en Michael Moore, der siger tingene på hans måde. En måde der er genkendelig og igen er der mange, der vælger at lytte til den, da han skiller sig ud på markant og anderledes vis – og, han stiller sig selv lige midt i kaos hver gang (En kritik på den nye film lyder, at det er sædvanlig MM stil – okay Hurra, det virker). Her er ingen hyrede kræfter, som skal tage tæskene på gaden, når magthavere og politikere skal konfronteres.

Den nemmeste måde at finde disse på er at være åben for hvad dine sanser fortæller dig – stol ikke kun på hovedet. Bliv ekspert i at skabe relationer – trendsætterne er ALTID interesseret i relationer.

Med ønsket om din fremtid som trendsætter

Christian Campbell

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *