Med sjælen på arbejde!

Fordomme:
Lad mig med det samme pille lidt af mystikken ud af ordet ”sjælen”. Vi er hverken ved at bevæge os ind i noget ”new age” eller andet religiøst. ”Sjælen” er et udtryk for, at forventningerne til lederen er midt i et paradigmeskifte – og det er altafgørende, at vi forstår dette skifte.

Nej tak, jeg er mæt:
Ingen mennesker kommer til jobinterview eller medarbejdersamtale med fokus på, om der er mad nok i køleskabet, eller om der generelt er økonomi til at klare dagen og vejen. Maven er fuld, børnene går i modetøj og både sommer- og vinterferien er bestilt. Der står helt andre overskrifter på dagsordnen.

Derfor forventer medarbejderen, at lønnen er i orden – og er den ikke det, stopper dialogen, inden den rigtig er kommet i gang. Og som jobmarkedet er lige nu, er kunsten at tiltrække og fastholde de bedste medarbejdere!

Det er det, de vil have!
Tilfredshed! Det er det medarbejderne vil have – indhold, (selv)udvikling og muligheder. Mennesker i vores del af verden leder efter kvalitet i deres liv. De vil have fordybelse og være del af en større og bedre sag. De vil have sjælen med på arbejde.

Konklusion:
Når livet er fyldt med rigeligt af mad, samtalekøkkener, friværdi og selvrealisering, begynder der stille og roligt at dukke nye sider op i os mennesker. Der er en helt klar tendens på vej i 2007, som enhver ambitiøs leder vil kunne bruge fremadrettet. En spændende tendens, der kan udvikle Jeres forretning.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *