I sindet og i stjernerne

Vi står op, vi går i seng…. Tiden tikker, og vi tikker med. Vi leder efter det rigtige at gøre, det fornuftige, det passionerede og det prestigefulde. Vi fortæller os selv og alle andre historien om, hvorfor lige præcis det vi personligt har valgt at gøre, er ”det rigtige”.

Finder vi svaret her?
Vi griner, vi græder, vi lader os rive med – og vi forsøger at ”genvinde” kontrollen. Ensomheden sniger sig ind over os, og vi leder, tæt på noget der ligner desperat, efter den sande mening med det hele – den mening der giver meningsløsheden indhold og smertelindring. Vi leder måske i det spirituelle, i det kyniske livsbillede, i sindet, i stjernerne, i fremtiden eller i vores barndom. Men finder vi svaret her? Er der overhovedet et svar? Eller er livet tomt og meningsløst?

Genboens datter
Det er som om management, branding, og salgsværktøjerne er rykket ind på hjertets legeplads. Vi har planer for det hele. Vi ”ved” hvordan vores kærlighed skal se ud, tale, tænke og opføre sig. Vi har en mening om rigets politiske tilstand, for regler og for love – ja, selv fodboldlandsholdet ved vi, hvordan skal klare ærterne ved et VM.  Vi ved alt om naboens liv – om han har succes med opdragelsen af sine børn, om han synes han er noget mere end andre, om han knalder genboens ældste datter, og hvem i nabolaget der bruger mest tid på bodegaen.

Vidste du at (Selve ordet branding stammer fra amerikansk ‘at brændemærke’. De amerikanske farmere eller cowboys brændemærkede deres køer for at skelne dem fra naboens køer. Begrebet blev introduceret i markedsførings-jargonen allerede omkring 1850’erne og har siden udviklet sig i flere retninger. En almindelig misforståelse er, at et brand er det samme som et varemærke eller et logo.)

Vi fortæller os selv
Men kender vi os selv og vores dybeste længsler? Tør vi overhovedet beskæftige os med emnet ”alt det vi ikke ved, at vi ikke ved?” De fleste af os deler en tendens: Når vi møder noget nyt i livet, tager vi vores erfaringer frem, og putter alt det nye ned i kassen med ting vi allerede har oplevet, og fortæller os selv, at det vi lige hørte, så og oplevede er det ”samme”, som tidligere erfaringer har lært os – vi ved simpelthen lige præcis hvad ”det” var for én.

Det er altid interessant at kigge 5 år tilbage i tiden. Hvor var jeg, hvad skete der, og hvem var jeg dengang? Hvis vi sammenligner resultatet med hvor mange store tanker, vi tænkte de 5 år, er det sjældent særlig imponerende, hvor meget af det der rent faktisk blev ført ud i livet. Det er i bund og grund menneskeligt, men det betyder jo ikke det er ”effektivt”.

Vidste du at (Mod er evnen til at konfrontere angst, frygt, smerte, risiko, usikkerhed og intimidering. Mod er ofte symbolsk forbundet med løven.)

Under 9,58 sekunder
Spørgsmålet er om livet, kærligheden og lykken skal udsættes for coaching, strategier og management begreber, på samme niveau som et mål i sports- og/eller forretningsverdenen? Hvis nu jeg gerne vil være verdensrekordindeholder i 100 meter løb, er erfaringer geniale. Sidst (2009) var den 9,58 sekunder – mit mål er klart, jeg skal under! Men hvis nu vi vil være lykkelige… hvad skal vi under, hvad skal vi over? Vores erfaringer fortæller os mest om det, vi ikke vil.

Så når tiden tikker, og vi nu tikker med – kan det jo være at lykken ligger i at tikke? Og når livet går op og ned, er lykken måske at svinge med det? Hvem ved?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *