, ,

Hvis du ændrer dig, vil tingene ændre sig for dig!

Læn dig tilbage, tag en dyb indånding, og indstil dig på at se business i et nyt lys. Glem mystik, glem at kopiere noget andre har gjort, men vigtigst af alt…. To be continiued.

Fakta forstyrrer os slet ikke
Som ekstern Success Manager hører jeg en specifik udtalelse, stort set hver eneste dag. Den kommer på og fra alle niveauer i en virksomhed. Den er paradoksal; på den ene side fascinerende og på den anden fortvivlende. Den koster mange penge, og den tjener INGEN penge.

Den motiverer ingen og skaber aldrig nye muligheder. Den er anti-charmerende og arrogant, og den har en ekstraordinær evne til at vokse sig større og større, hver eneste gang vi tager den i vores mund.

”ja, jeg ved det godt….”

Hjernen på stand-by
”Jeg ved det godt”, ”man ved jo det hele i forvejen” – kært barn har mange navne, men essensen er det samme: Når vi fortæller os selv, at vi ved noget i forvejen, lukker hjernen ned og går i stand-by mode. Det er så simpelt, at mange af os neglegerer det til et kliché, men der er altså kun en taber i dette spil….. os selv! Erkendelsen i, at vi lige nu ikke sælger nok, blandet med en adfærd af jeg ved det hele i forvejen, eller hvis jeg bliver ved med at gøre det samme længe nok, skal der nok ske ”noget”…. Det giver helt logisk ingen mening.

Hvis du ændrer dig

Lad os tage eksemplet med salg: ”Man” fortæller sig selv, at egne salgskompetencer er høje, og der stort set ikke rigtig er noget, vi ikke ved om salg, og sammenlign det med dine konkrete resultater – altså dine tal. Hvad er sandt; det vi fortæller os selv, eller de resultater vi skaber? Svaret er klart – de resultater vi skaber. Hvis vi holder fast i, at vi har den rette viden, men baaare liige mangler de rigtige værktøjer, er muligheden for succes tæt på udelukket. Den mørke side af denne sag er, at så længe vi fortæller os selv vi ved det hele, er det helt sikkert, at vi IKKE vil ændrer os!

Vil tingene ændre sig for dig
Det er i virkeligheden ret basalt, og der spildes alt for meget tid med, at tjekke op på, om ”man” tror på det, er enig i det eller synes det gælder sig selv. Ligeså snart vi ændrer vores opfattelse af ting, vil de muligheder og begrænsninger vi ser, ændre sig i takt med det. Så hvis du ændrer dig, vil tingene ændre sig på måde, at du nu ser noget nyt. Hvis vi holder os selv fast i, at ”det ved jeg godt, det ved jeg godt”, er det ret logisk – at tingene vil fremstå som de altid har gjort.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *