Hvorfor konkludere, når vi skal innovere?

Det er ikke altid at det mest salgsbare, lige er det, vi har mest brug for. Det gør sig specielt gældende, når det handler om, hvordan vi ser på udvikling og vækst lige nu. Køen med selvudnævnte business-profeter er længere end vismændene kan tælle til, og forudsigelser er måske god business for profeten, men sjældent for disciplen.

Konceptet er uddødt
Det er i virkeligheden en ulækker blanding af fascinerende og frygtindgydende, hvor smalt vi ind imellem ender op med at tænke. Og guderne skal vide, at vi mennesker i flæng kan hidse en ”tøse-fornærmet” stemning op, hvis der er nogen der forbryder sig i mod vores stagnerede, kedelige, fastlåste og totalt forudsigelige tænkegang. Det er da usandsynligt kedeligt og dinosaur-agtigt at høre på, hvordan det ene økonomiske fænomen efter det andet konkluderes, som om at alt hvad der handler om cool cash kan forudbestemmes, som perler på en snor. Lad nu profeterne være – forudsigelser en uddød ”business-art”.

Citron med sukker er stadig surt
Der tales om økonomien og krisen, som om de er levende individer med deres eget liv. Prøv nu at hør her; hjertet i både kriser og økonomi er menneskelig psykologi – punktum! Vi kan kun konkludere bestemte konsekvenser ved bestemte fænomener, så vi bliver ved med at reagere på dem ganske som vi plejer. Det er lidt ligesom at kritisere fodboldkampens dommer for kampens udfald. Problemet er ikke dommeren – problemet er, at han som subjektivt menneske skal vurderer de, ifølge de menneskeligt opfundne reglerne i fodbold, svinestreger spillerne måske foretager sig. Spillet er menneskeskabt – konsekvenserne er menneskeskabt.

Det nytter jo ikke noget
Vi kan blive ved med at forsøge os som profeter, men det er IKKE det vi har brug for. Vi har brug for, at der er nogle der sætter nye standarder, tænker nye tanker, tjener penge på nye måder, og lærer at håndtere kriser i et ikke 100% historisk perspektiv. Det vigtigste budskab en krise en nogensinde kan have er; at det du gør – det virker ikke! Vi har brug for innovation, som er i nær familie med vision. Fremtidsvision, pengevision – innovationvision.

Yesterdays news er blevet opdateret til crappy news
Jeg ved godt jeg simplificerer lige nu. Men hvad fan… hjælper det på det generelle billede, at jeg kan bladre enhver erhvervsavis igennem, og finde informationer om, hvad der ER sket? Ingen ting! Og alt har alligevel været igennem det menneskelige fortolkningsfilter, et eller andet sted. Den generelle sælger, sælger ikke mere af den grund. Det generelle leder, vækster intet på dette grundlag, og sådan kan jeg blive ved. Så hvad er det egentlig vi køber? Andres konklusioner! Hvad har vi brug for? Innovation!

Jeg foreslår du stopper med at købe ind – og begynder at byde ind!

Med ønsket om din succes,

Christian Campbell
Business Provocateur

Læs meget mere i bogen; Business Unusual – klik her!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *