,

Derfor lytter vi til folk, der ikke har noget at sige

Det er så befriende rart, at tingene er simple og lige til. Vi er ”opdraget” til, at hvis andre ikke serverer deres budskaber let fordøjeligt og let underholdende, må DE være dårlige til at kommunikere, og det betyder sikkert, at de taler om kedelige og ikke relevante ting. Men kan det nu også passe?

Dementi
Jeg må hellere fluks aflive en misforståelse; jeg argumenterer ikke for, at budskaber skal være kringlede og fyldt med smarte ord, som alle alligevel farer vild i. Nej, jeg argumenterer for noget helt andet!

Kender du succes-sproget?
Der findes et ordsprog, der lyder i retning af; ”hvorfor gøre ting simple, når man kan gøre dem komplekse?” Der findes en anden variant af det samme budskab, som går mere på; ”at du skal huske at læse det med småt!” Hvad de to umiddelbart helt forskellige ordsprog har med hinanden at gøre, er ekstremt vigtigt, hvis du gerne vil lære at TALE dig selv til succes.

En lille ord-leg
Lad os lege lidt med det. Hvis du på et niveau er blevet lært, at du skal søge let fordøjelige og underholdende budskaber, der har kant og gerne kritiserer nogle andre, hvordan kan andre så holde vigtig viden væk fra dig? Ved at pakke budskaberne ind i komplekse titler, fine ord og en god portion støvet grammatik. Lad mig give dig 4 konkrete eksempler:

  1. Contract for difference
  2. Aktiver og passiver
  3. Pensions-puljer
  4. og spredning af investeringer

Disse 4 er gode eksempler på, hvordan noget helt simpelt er blevet gjort kompleks. Hvorfor? Fordi jo færre der ved hvad disse 4 egentlig er, jo flere fordele har dem der har indsigten. Alle 4 er ord/udtryk som bruges i den finansielle sektor, og jo mindre interesse du har i disse termer, jo mere nyder andre godt af dem.

Folk der ikke har noget at sige
Nu bevæger vi os tilbage til starten. Det der får os til, at lytte til folk, der ikke har noget at sige. Årsagen er overskuelig. Det er lettere, mere underholdende og langt mere overskueligt, at hoppe på vognen med; ”Du skal spare op, undgå gæld og søge et godt fast job”, end rent faktisk at afkode hvad begrebene herover dækker over. Det er nemmere som sælger, at få 4 glitrende salgs-værktøjer, der lover ”guld og grønne skove” – her-og-nu”! Listen er alen lang, og leverer tomme budskaber.

Vil du have et rigtigt gennembrud?
Hvis du har fulgt mig over lidt tid, så er du helt med på; tanker, ord, følelser og handling. Hvis du er ny, vil jeg opfordre dig til at undersøge disse 4 vækstfaser, som er beskrevet i bogen; Business Unusual.

Hvis du vil have et “rigtigt” gennembrud, er en af de ting du kan gøre for dig selv, at afkode sproget hos de mennesker, som er langt bedre end dig på det ønskede-gennembrud-område.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *