Lederskab copy/paste

Om du skal være leder for en virksomhed, en afdeling eller være ledende på et marked, så er de grundlæggende præmisser de samme. Det er frygtindgydende tankevækkende, hvor få der i virkeligheden er interesseret i disse præmisser. Alt for mange vil ”bare” gerne have anerkendelse og forsøger at få den, ved at efterligne andres succes’er.

Bedrag
I lederskab ligger der implicit en vis del ensomhed. Hvis du er leder, er du foran de andre, og de følger dig på den ene eller anden måde. Alligevel er en af de mest udbredte former for ledelsesbedrag, at teams er nøglen til god ledelse. I virkeligheden er det sådan, at teams kan skabe fantastiske resultater under en god ledelse. Det er ikke teamet der gør lederen god, men derimod lederen der gør teamet godt.

Afgræns muligheden for bullshit
I business handler ledelse om, at få mennesker til at gå i én retning, som er ligmed virksomhedens måleenhed for succes. Det handler ikke om personlige definitioner og bløde værdier. De bløde værdier har kun deres berettelse, hvis de LEDER til resultater! Personaleudvikling, uddannelse, lønforhandlinger og forfremmelser bør alle være et strategisk instrument hos en seriøs leder.

Kantet og besværlig
Men hvad har alt dette nu med lederskab copy/paste at gøre, spørger du måske? I bund og grund er vi alle mest trykke ved mennesker der tør være dem selv. De kan være kantede og besværlige, eller tiltalende og charmerende, men i sidste ende vinder de vores gunst og accept. Hvis du ønsker at være leder, eller markeds-ledende – når du har lederens ABC på plads, så handler resten derfra om, om hvorvidt du evner at skille dig ud, have kant og tilbyde dine ”teams” en følelse af, at de er særlige. Hvis de føler sig særlige, vil de følge dit lederskab.

De kan ikke selv
Er det et lederskab i virksomheden vil det resultere i, at du kan tiltrække de bedste specialister, som under din vejledning vil gøre det sammen, som de ikke selv kan – arbejde sammen. Er det på et marked vil det betyde, at du kan samle ”fans” som følger dig og dit brand.

Det er ikke glimmer-glitter
Husk at skille sig ud ikke er en popularitets konkurrence. Den dygtige leder er ikke en dum stodder eller utiltalende kælling, men de vil helt sikkert dele vandene, og der vil være massere historier både for og imod deres idéer og handlinger. Hvordan forholder det sig med dig i dag – skiller du nogle vande?

Vi følger altså ikke kopierne!!!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *