,

Sådan får du som leder 5 kvarter i timen

En god måde at definere ledelse på, med formålet for øje, at gøre det nemmere at tale om og udføre i hverdagen, er opdelingen lederskab og management. Lederskab værende det der handler om mennesker og relationer, og management værende det der handler om alt det strukturelle og konkrete.

Og det er jo nemt nok!?!?
For fleste af os handler arbejdsdagen om opgaver, der består af flere forskellige elementer, som vi skal skabe overblik over, og derfra levere tilpassede og virkningsfulde løsninger. Det professionelle liv er ikke længere lige til og simpelt. Som leder er det at forholde sig til KPI’er, ildebrande rundt omkring, eget skrivebord, de andres skrivebord, at resultaterne opnås og andre menneskers tanker, ord, følelser og handlinger. Og det er jo nemt nok!?!?

Jeg væltede rundt
Jeg husker tydeligt mig selv i mine første lederjobs: Fra kl 06:00 til 08:00 passede jeg mit eget skrivebord. Mellem 08:00 og 16:00 passede jeg de andres, og fra 16:00 – ?? passede jeg mit eget skrivebord igen. Det var ikke effektivt, og jeg endte fuldstændigt udkørt mentalt og 25 kg tungere. Jo jo, jeg stor trivedes (læs ironien) men leverede overordentligt gode resultater – så jeg var vel en succes?

Helt simpelt
En lang historie kortere endte op med gennembrud.nu-systemet, som bl.a. arbejder med opdelingen management og lederskab. Det handler om at skabe struktur på alt det, der handler om management, og lade det køre via automatikker og rutiner. Herfra at reservere så meget facetime som overhovedet muligt til opbygge relationer, med de mennesker vi omgås med i vores professionelle liv (Privat gælder det samme). Brug ikke facetime med folk på managementdelen – sagt sådan lidt firkantet.

Muligheden
Hvis du gerne selv vil optimere, hvad du får ud af din tid, så se/hør Sebastien fortælle om, hvordan denne opdeling har virket effektivt for ham.