Grænserne er smuldret, og debatten er skæv!

Flere og flere single kvinder opsøger de danske fertilitetsklinikker og vælger bevidst livet som alene mor. Politikere, eksperter og præster udtrykker bekymring, men hvem ser egentlig ”problemets” kerne?

Den ene forklaring følger den anden, ”problemet” opridses; en trussel mod samfundet, mænd er ikke kloge nok til den stærke, veluddannede og moderne kvinde. Tænk at viden er blevet forklaringen på, hvorfor noget IKKE kan lade sig gøre – hvordan skete det lige?

1,? barn pr. familie, en villa, en vovse og så ellers indbetale din skat. Kerne familien er defineret, og jeg gætter på, at det uddannelse i virkeligheden har gjort er, at få os til at stille spørgsmålstegn ved disse ekstremt kedelige rammer – og det var da også på tide! Vi er ikke længere afhængige af hinanden som mænd og kvinder. Jeg kan godt som mand vaske mit eget tøj og koge et æg, og kvinder kan også godt tænke selv og tjene penge.

 

Manglende uddannelse
Alligevel lever de fleste af os efter disse forældede rammer, når vi er i et forhold, og det virker da helt naturligt, at hun bliver træt af at service ham 24/7 og han af hendes evindelige brok. Afstanden i mellem kønnene er blevet skræmmende, og ”problemet” er ikke om vi får børn med eller uden hinanden – problemet er, at vi ikke længere kan finde ud af at mødes med hinanden!

Så når ”veluddannet” benævnes som ”problemet”, forekommer det som et ret overfladisk statement. Vi mangler uddannelse, personlig uddannelse! Høj faglighed er ikke garant for noget som helt, der handler om parforhold. Det er en menneskelig uddannelse på menneskelige kompetencer, vi mangler, og min egen generation og de efterfølgende famler i mørket – vi skal lære os selv noget, som vores forældre ikke kan lære os: Sådan lever mænd og kvinder sammen, når de ikke BEHØVER hinanden?

Det er jo en lettelse
Så, at kvinder stadig ønsker sig børn så inderligt, at de er klar til at gøre hvad det end tager. Ja, det er jo en lettelse, den feminine energi lever i bedste velgående, hvorfor skal det nu til at være et problem? Ligeledes er vi gutter ved at gå op i limningen, når kvinderne går ud i verden og kan selv – super! Den maskuline energi lever og vi har stadig brug for at tage teten.

Den debat vi i virkeligheden har brug for, handler ikke om børn, intelligens og uddannelse. Den handler om menneskelighed og hvordan vi kan mødes i en verden, som ikke længere fungerer efter den forældede definition af, hvad en kernefamilie er.

Christian Campbell 3 indledende spørgsmål
til et velfungerende parforhold

Til kvinderne:

Til mændene:

  1. Du er stærk, intelligent og selvkørende. Hvordan kan det hjælpe dig til at få et velfungerende parforhold?
  2. Hvad er det du ønsker dig mest af et forhold, og hvordan kan du selv sørge for, at det findes i dit forhold?
  3. Hvilke kvaliteter ønsker du dig fra en mand, og er du den type kvinde, som han vil falde for?
  1. Hvad er det du har at byde på, tilbyde om man vil, som ikke kan komme ud andre steder end i et parforhold?
  2. Den kvinde du ønsker at dele dit liv med, hvad skal hun kunne, hvilken mand forelsker hun sig i, og er du ham?
  3. Hvad er din plan for din livsstil, din indtægt og din personlige udvikling?

 

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *