Forældre er også en slags mennesker!

Det er meget simpelt – og samtidig er det ofte dybt konfronterende. Lad ikke gamle tankevaner overtale dig til, at lukke af for nedenfor beskrevede postulat, inden du har undersøgt det grundigt!

Denne artikel er relevant for dig, der ind i mellem er utilfreds med dine forældre. Den er til dig, der måske fortæller dig selv, at grunden til dit liv er som det er, handler om hvordan ”de” har opdraget dig – eller hvad du oplevede ”dengang”.

Intet er mere fjernt fra virkeligheden! Og hele den her psykologiske tendens til, at FORKLARE alle ting med udgangspunkt i fortiden, er misforstået. Den er simpelthen for usikker!

Hvad mener du egentlig med det?
Da jeg gik i 8. klasse – havde jeg en stærk oplevelse, der ændrede mit eget liv. Alle årgangene fra 8. – 10. klasse var samlet i skolens festsal. Der skulle komme en eks. junkie og skræmme os fra at misbruge stoffer, ved at fortælle hendes egen historie.

Hun brillerede fra start! Første postulat var, at hun aldrig havde mødt nogle der IKKE havde en god forklaring bag deres stofmisbrug. Da ingen af vores lærere reagerede, måtte jeg da lige smide et spørgsmål på banen; ”hvad mener du egentlig med det?”

Manglende kærlighed
Så kom FORKLARINGEN. Jo, det handlede altid om manglende kærlighed. Det kunne være forskellige svigt, men hun fik da lige nævnt incest, vold og familier med misbrug. Disse oplevelser skulle altså være forklaringen bag ”folks” eget misbrug!

Nu var denne situation opbygget omkring nogle af de store svigt, som historier altid er, når de skal bruges til at ”bevise”, en eller anden ”lorte adfærd” vi har opfundet for os selv.

Det der ændrede mit liv var, at jeg selv sammen med flere af de andre i flokken, kunne sættes i ovenstående kategorier. Allerede dengang, havde vi alle valgt noget andet, og ingen af os lever i dag et ”lorte liv”!

Kærlighed og kompetencer
Vores forældres kompetencer – har INTET med deres kærlighed til os at gøre. Forældre siger og gør ind imellem de dummeste ting – ting der er ufattelige. Men at konkludere, at det betyder, at de mangler kærlighed til deres børn (os), er direkte forkert! Kærlighed og kompetencer har ingen sammenhæng!!!!

Og de levede ulykkeligt til deres dages ende
Jeg har både som terapeut for private, og som succes manager i dansk erhvervsliv, set hvordan vi mennesker bærer fortiden med ind i nutiden og videre til fremtiden. På den måde koldt og kynisk, holder vi os selv fast i den fortolkning vi har af fortiden.

Det betyder, at hvis vi har ”skrald” med fra fortiden, så forurener den vores fremtid. Og det rigtig sørgelige er, at det bare er vores egne fortolkninger, som sjældent har noget som helst med realiteterne at gøre. Det er her vi bliver udfordret – for vi tror på, at det vi fortolker er virkeligt!

Forældre er også en slags mennesker
Det er som om, at vi forventer, at vores forældre skal kunne det hele. Sjovt nok er det ofte også der, mange parforhold strander. Med en skuffelse over, at den anden ikke er perfekt. Ikke samler strømper op på den rigtige måde, eller giver sex i bestemte mængder… bare for at nævne et par eksempler.

Det vores forældre evner, bliver fortolket som mængden af kærlighed, der er til rådighed – og så lever vi vores liv på den løgn (fortolkningerne). Jeg har til dato ikke hørt en eneste historie, der i sidste ende endte med, at vi måtte konkludere, at her var et par forældre der ikke elskede deres børn. Mange er endt i, at de VIRKELIG mangler kompetencer!

Jeg har set friheden i menneskers øjne, og mærket den i mit eget hjerte – når vores forældre lige pludselig bliver set som en slags mennesker. Når de får lov til, at blive ”målt” som mennesker.

Konklusion
Så hvad vil du helst – have ret i at dine forældre manglede kærlighed, eller acceptere at de gjorde det bedste de kunne. Prøv at gætte på, hvilken en af disse fortolkninger, der virker mest kraftfuldt i dit eget liv!

Med ønsket om din lykke,

Christian Campbell

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *