Betingelsesløs kærlighed?

– ikke mere pladder romantik, leverpostej og ønsketænkning! Det er så yndigt at følges ad, siges det. Men er det nu også hele sandheden? Yndigt er nok en beskrivelse, der hører eventyrene til, og det er meget få af os der er så ”privilegerede”, at vi leve i et eventyr.

Kærligheden skal vist under kærlig behandling.

Af Christian Campbell

Skal vi tage den med Gud?
Der er jo et utal af mulige indgangsvinkler til kærlighed, men én af dem mange tager stilling til, er den ”betingelsesløse” af slagsen. Men er betingelsesløs kærlighed menneskelige forhold forundt, eller er det en ”sag”, vi skal tage med Gud? Nej (sukkes ligesom ud), Kærligheden er ikke nem!

Men vi overser noget vigtigt. Vi overser vores egen reaktion.

Den udvalgte kærlighedspoet
Mange af os har et mentalt manuskript i den mentale her-er-mine-krav-til-et-forhold skuffe. På listen findes alle de krav, som en ”stakkels” partner skal leve op, når de træder ind i det ærefulde hverv – at være vores udvalgte kærlighedspoet.

Men kærligheden viser sig måske som bedrager, og frustrationen over at manuskriptet ikke følges tager til.

Mere vil have mere
Et stille, måske ligegyldigt, men dog tiltagende i styrke spørgsmål rejser sig. ”Kan vi overhovedet finde ud af, at håndtere betingelsesløs kærlighed?” Min erfaring er, at det kan vi ikke.

Flere og flere af os lever et liv, hvor få ting fylder rigtig meget; job, børn, elskerinden, mad og søvn og vores forventninger til disse ting vokser sig større og større. Det er lidt ligesom en heroin misbruger – der skal en lille smule mere til hver gang.

Men mere er ikke nødvendigvis nok – hvis det der er mere af, ikke er det vi har brug for!

Græsset bliver grønne på den anden side
Vi begynder at kede os, græsset bliver grønnere på den anden side og tankerne begynder at bedrage os. Er det her virkelig det rigtige for mig? Jeg har heller ikke den frihed, jeg vil ha! Måske skulle jeg rejse jorden rundt…… kreativiteten vokser.

Sandheden er, at vi i et samfund der tilbeder, den der stræber opad, har super svært ved at fordybe os….. at dyrke ambitionerne indad til.

Det er IKKE kærlighed
Ubetinget kærlighed… Lighed mellem kære, der er ubetinget. Det kræver en stor sjæl at rumme. Jeg taler ikke om alle de eksempler, hvor det IKKE er kærlighed, men om dem hvor det er, og hvor vores egen angst for at modtage den – er det der ødelægger det for os selv.

Mit råd er: Find ud af hvem du skal være, for at tiltrække dig alle de dejlige ting, du har i dit manuskript. Accepter parforholdets paradoks. Paradokset er, at kærlighed tager tid og tid opløser alle illusionerne. Alle hvide prinse vil ende op på en grå pony og alle prinsesser kan over tid sove på perlegrus.

Lighed mellem kære betyder i sagens natur, at begge parter har plusser og minusser, og når vi finder én, hvor dette er muligt at acceptere, så kan vi måske give vores kærlighed – ubetinget.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *