Nu må det stoppe!

– ud med alle feel-good løsningerne og ind med noget der virker!

Det er ulykkeligt, at vi forventer af os selv, at vi skal kunne gøre alt det vi VIL! Uhyrligheder som; ”jeg vil det åbenbart ikke nok” og ”hvorfor lykkes det ikke, når nu jeg vil det så meget” ødelægger meget mere end dine muligheder.

Denne artikel er til dig, der tør at tage din filosofi op til overvejelse – og måske gøre noget helt nyt!

Et mareridt kan være et varsel
Det er lidt ligesom at vågne op af en drøm. Var den et mareridt bliver man lettet, men var det en lykkelig drøm, bliver man måske frustreret over at den sluttede. Et mareridt kan vise sig at være et varsel, og en lykkelig drøm kan vise sig at være en illusion.

Det er en illusion, at vilje er vejen til at lykkes, og at holde fast i idéen herom, er et mareridt. Uanset hvad, er det tid til at vågne op; mareridt eller feel-good drøm. Virkeligheden kalder og vores vilje og drømme skal bruges til noget helt andet.

Vilje afholder mig ikke fra æde kl. 22:00
Hvis jeg beslutter mig for at tabe mig, og lader alle kagerne ligge i skufferne, og tror på at min vilje vil afholde mig fra at æde dem kl. 22:00, så tager jeg fejl. Viljen kan ikke vinde over vanen! Og inden du afviser dette – så tænk lige en ekstra gang over det. Vanen skal forføres, og det kan viljen ikke finde ud af at gøre alene.

Problemet er ikke, at jeg fejler mht. mit vægttab. Problemet er, at jeg løbende koder mig selv til at tro, at jeg ikke VIL ting nok til at lykkes. Tro handler om sjælen – det dybere i vores væsen, og det er MEGET unuanceret at fortælle sit dybere jeg, at modstand og svære tider er ligmed fiasko.

Slut med børneeventyret om ”den evige lykke”
Vi har i alt for lang tid erstattet mytologien med børneeventyrene, og ligesom vi på et tidspunkt i livet gennemskuer historien om julemanden, er det tid til at gennemskue eventyret om det ”evigt lykkelige liv” og succes som noget konstant.

Vi arbejder alt for meget med at ændre vores tilstand, skabe den ”rigtige” tilstand og alt for lidt på at forstå vores her og nu tilstand – det hele handler om at nå frem, hvorfor ikke også om at stoppe op?

Et gudbenådet værktøj
Menneskelivet er alt for omfattende til, at kunne overskue alt hvad der sker bevidst – vi har fået et gudbenådet værktøj; vores følelser. Vi skal Ikke ændre dem hele tiden, men bruge dem som et kompas, vi roligt kan have tillid til.

Hvis kompasset lige pludselig viser forkert, er det måske en god idé at undersøge, hvad der forstyrrer det, ingen vi kalibrerer lortet igen! (I moderne psykologi skal det jo hedde noget smart =kalibrerer).

Du kan visualiserer hvad som helst
Tilbage til vægttab og kager. Hvis jeg vil tabe mig, skal kagerne ud. Tænk over det – det virker simpelt, men er en vigtig information. Har du ”kager” i dine mentale skuffer, som ikke er blevet båret ud – så kan du ville, kode og visualiserer hvad som helst – kagerne skal ud, hvis du vil lykkes.

En anden ting er kapacitet. Lad os blive ved de fysiske eksempler; jeg vil tabe mig, stoppe med at ryge, finde nyt job, være den perfekte elsker, en god forældre, rig, lykkelig, smuk, klog, tage en uddannelse, finde min indre passion, gøre en forskel via charity og have den perfekte partner – ikke noget vildt?
Uanset hvor meget du vil det, kan du ikke alt samtidigt. Accepter det! Vi skal lære reglerne at kende og via reglerne skabe usædvanlige liv og resultater. (Tænk på historien om humlebien).

90% af alle mennesker kan jo ikke være dumme
Ind til kernen, og jeg har sagt det før; hvis succes var så pokkers nem, som alle Quick-fix filosofierne siger, ville langt flere mennesker føle at de havde succes. Hvis man ”bare” skal tage en beslutning og så ellers sætte i gang – ja, så må 90% af alle mennesker jo have en svag vilje.

Vi mennesker er IKKE maskiner – jeg er ked af at sige det, men der findes ikke en manual på lykke og succes. Vi må træde ind i mytologien og forstå prøvelserne, helte rejsen, symbolerne og vores egen dybere psykologi. Tempoet skal ud af ting – hurtigt frem er ikke altid det rigtige.

Hvad er mytologien?
Helt grundlæggende har vi igennem hele menneskets udvikling fortalt hinanden historier. Historier som er sammensat af erfaring og dybere indsigter. Den nordiske mytologi er et godt eksempel, og den handler om meget mere end sjove guder, og den skal bestemt ikke tages bogstaveligt. Bibelen er et andet eksempel.

Jeg rådgiver ikke til, at løsningen er at begynde at læse nordisk mytologi eller læse i biblen dagligt. Jeg rådgiver til, at vi forholder os til de temaer, som mytologierne forholder sig til. Hvem er jeg? Hvor kommer jeg fra? Hvordan kan jeg gøre en forskel? Hvordan passer jeg ind? Osv.

Konklusion
Drømme, vilje, disciplin og målrettethed er alle elementer af mytologien og der er nogle rigtig spændende indgangsvinkler at hente.

Bær kagerne ud, køb gode madvarer, undgå færdigmad, undgå restauranter, spis kun julemad juleaften, spis morgenmad, spis ikke for sent – vægttab kræver mere end vilje. Livet, lykke, succes og kærlighed kræver mere end vilje.

Med ønsket om din succes,

Christian Campbell

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *