“Nå, nu skal det være”, tænkte jeg: “Jeg skal simpelthen lære at spille golf”[1]. Og som det moderne og ikke mindst gammel kloge menneske jeg er, ved jeg jo at modelling[2] er den sikre vej frem. Jeg finder mig derfor en golftræner, som har hjulpet i spandevis af håbefulde golfspillere før mig, og som har brugt tusindevis af timer på at mestre spillet selv. Nu står jeg lige derude på golfbanen. Jeg har købt alt det grimme tøj, og det urimeligt dyre udstyr (har faktisk fået et fint sæt køller i gave), og min træner står ved min side, og hvad gør jeg?

Jeg må med skam i stemmen indrømme, at jeg begår nøjagtig den samme fejl, som 8 ud af 10 medarbejdere (og mennesker) begår hver evig eneste dag. Og her kommer den.

Det sker ikke kun på golfbanen
Jeg begynder at diskutere golfteknikker og træningsfilosofier med min træner – intenst, dedikeret og baseret på absolut ingen erfaring. Jeg kæmper så blodet det sprøjter og for hvert minut der går, bliver min investering i udstyr, træner og tid mere og mere værdiløs. Hvorfor gør jeg, du og så mange andre det her hver dag, når vi står overfor nye udfordringer? Fordi vi er blottet for “sand” tålmodighed! Lad mig forklare.

Det er helt åbenlyst
Hvis du skal være god til noget som helst, så er TID en afgørende faktor. Ingen af os bliver gode til noget som helst, uden at investere tiden i det. Talent, potentiale, muligheder og andre “foræringer” vil ALDRIG manifestere sig uden store mængder træning. Det er samtidig helt tydeligt, at tid via træning alene ikke er nok, for tiden kan bruges både smart og ikke smart. Men det her med at vi skal “work smart, not hard” er kun relevant for dem af os, der arbejder hårdt. For dem af os, der bruger tiden sammen med golftræneren på, at skyde til den for*”%lede bold igen og igen og igen…. ikke dem af os der diskuterer med træneren.

At mestre et spil, en business, en branche eller hvad som helst andet, kræver tålmodighed. Her mener jeg ikke den tålmodighed, der for os til at vente, vente, vente – men derimod den tålmodighed, der får os til at prøve igen og igen og igen…..

Det sker hver evigt eneste dag
Jeg ser golf-eksemplet ”in action” hver evigt eneste dag. Folk der reelt står et sted i deres karriere, hvor de har brug for den rette træner, og det rette hold omkring sig. Ofte er det hele faktisk tilgængeligt, men personen bruger tiden på at spille klog på ting, som personen på ingen måder er kvalificeret til.

Den fejl 8 ud af 10 af os begår hver dag er, at vi tiltrækker os kompetente kolleger, venner, ledere, underordnede osv., og ubevidst får brugt dem til, at fremstille os selv som om, at vi allerede ved det hele i forvejen. Og får derfor lært alt, alt for lidt af de tilgængelige kompetencer.

At være bedst skaber de bedste resultater
Tålmodighed er nøglen til ”mestering” – at mestre dit liv, din forretning eller hvad det nu er, der er et gennembrud for dig. Jeg står dagligt med sælgere, der snakker som om de ved hvad salg er, men i 24 måneder har været bagud på budget. Med ledere der kender deres business ud og ind, men pga. arrogance ikke sådan rigtigt bryder igennem; ”Jeg er på index 114, så det går jo meget godt!” Come on, du er båret af at være en del af en succesfuld organisation: DU KAN SÅ MEGET MERE, HVIS DU GAD….. KOM NU!!!!

Invester i at lære det
Tålmodighed betyder: Tål at være modig! Middelmådighed vinder så ekstremt mange kampe, fordi vi ikke tåler det, som “mod” kræver af os. Hvem ser ikke dum ud, de første gange vi prøver noget nyt. Hvem bliver ikke rundtosset, hver gang vi møder en helt ny og virkeligt anderledes logik end vores egen? Men hvor er det trist, at kun 2 ud af 10 hver dag investerer, i at lære at mestre tålmodighed; at forlade komfort-zonen og blive der, indtil vi bryder igennem.

Men hey – hvis du er frisk, så stiller jeg gerne op til at udfordre dig og din tålmodighed!

_____________

[1] Jeg skal skynde mig at sige, at eksemplet med at jeg står på en golfbane, er 100% fiktivt. Jeg har dog fået køllerne i gave. Ej heller er jeg på ingen måder golf-ekspert (Det var bare virkelig sjovt at skrive det med det grimme tøj). Det er blot et godt eksempel på, hvordan jeg selv og rigtig mange andre gør i situationer, hvor vi skal lære noget nyt. Det er den grad IKKE fiktivt, at jeg har begået den fejl jeg beskriver andre steder.

[2] Kort sagt, at gå ud og finde folk der mestrer det vi selv ønsker at lære, og via deres erfaring lære langt hurtige, og uden at skulle begå alle de samme fejl, som så mange før os har begået.

Book et foredrag med Christian Campbell – klik her

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *