EDC

Opgave
Provokere EDC ud af business as usual tankegangen.

Ydelse
Foredrag og salgsoptimering.

Resultat
Et nyt koncept: Fra at sælge boliger, gik EDC til at; hjælpe folk videre.

Beskrivelse
Vi startede processen med en række foredrag, som udviklede sig til optimeringsprocesser i en lang række EDC butikker.

“Christian har skabt fokus på mennesket bag resultaterne og givet mig redskaber til at se ting i nye perspektiver, som er med til at skabe det næste gennembrud.”

Kasper Blinge HansenChartered real estate agent

Fakta om EDC
EDC har eksisteret siden 1971 og har idag 230 selvstændige butikker og cirka 1.200 medarbejdere. EDC er landsdækkende og sælger sig selv på, at kunne målrette sin indsats, så både køber og sælger får mest muligt ud af deres lokale viden og ekspertise. EDC har branchens mest succesfulde website med over 3 millioner besøg om måneden. I 2014 have EDC-gruppen A/S en bruttoomsætning på ca. 150 millioner.

Sov godt
Succes kan være den stærkeste sovepille overhovedet. Det går jo meget godt. Vi klarer den udemærket. EDC og jeg mødtes første gang, kort efter krisen ramte. I branchen var der panik, men samtidig en udpræget vi-lukker-øjenene-til-det-er-gået-over-stemning. Alt hvad der krydses kunne blev krydset og fordoms succes havde lagt sin klamme hånd over det ganske land.

Men ikke hos EDC.

Villighed i usete dimentioner
Med en usædvanlig villighed kastede EDC sig ud i en vend-det-hele-på-hovedet-provokation, som i sidste ende skabte et helt nyt fokus. Et fokus der resulterede i en ny vinkel i branchen, der også manifesterede sig i måden EDC brander sig på; at hjælpe mennesker videre, fremfor kun at sælge dem huse.

Provokationen: Er det købers eller sælgers marked lige nu, var mit første spørgsmål? Svaret var købers. Da vi så måtte konstatere, at al kommunikation var rettet mod sælger, tog tingene virkelig fart derfra.

Sådan blev det gjort
Jeg skulle holde det samme foredrag tre gange, på den samme dag. Der kunne være 50 personer pr foredrag. Der var forhåndstilmeldt 47, 49 og 46 personer. Ved det første foredrag kom der ca. 50. Ved det andet ca. 75 og ved det sidste ca. 125 personer. Derfra valgte flere butikker at slå sig sammen i en proces, og i samarbejde med mig, skabte vi øget salg.